Μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες: Αγαπημένο φαγητό
Τρώγεται αχνιστό
Φανταστικό και αγαπημένο, το μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες είναι ένα φαγητό για ωραία τραπέζια με φίλους

Το πιο τρυφερό κρέας θα το γευτείτε σε αυτή την υπέροχη συνταγή για μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες. Είναι η πιο νόστιμη και μαλακή εκδοχή κοκκινιστού κρέατος που θα βρείτε. Βράζει αργά σε χαμηλή ένταση και η διαδικασία αυτή δένει τέλεια τις γεύσεις του. Είναι αγαπημένο φαγητό για οικογενειακά ή επίσημα τραπέζια και τρώγεται αχνιστό και με μπόλικη σάλτσα.
Υλικά για μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες
- 1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
- 1 πακέτο πακέτο παραδοσιακές παπαρδέλες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 2 καρότα
- 2 κλ. σέλερυ
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 10 γρ. γλυκάνισο
- 100 γρ. κέμα Βαλσάμικου
- 1 λίτρο κοκκίνο κρασί αγιωργίτικο
- 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
- ελαιόλαδο
Συνταγή για μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες
- Παίρνουμε τα ξερά κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι και τα χοντροκόβουμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε και τα χοντροκομμένα λαχανικά.
- Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
- Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε το σκόρδο και περιμένουμε να βγάλει τις μυρωδιές του.
- Έπειτα ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας και τον γλυκάνισο.
- Σβήνουμε με την κρέμα Βαλσάμικου και το κόκκινο κρασί και μόλις πάρει βράση και εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και τον ζωμό.
- Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει καλά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χτένι σε τρεις δόσεις, μέχρι να πάρει καλό χρώμα.
- Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι, αμέσως το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για περίπου 2 ώρες σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Όταν έχει μαλακώσει πια, αφαιρούμε το κρέας και σουρώνουμε την σάλτσα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμίζουμε άφθονο αλατισμένο νερό.
- Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και βράζουμε σύμφωνα με την αναγραφόμενη ώρα στο πακέτο.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε, σερβίρουμε μαζί με το κρέας, περιχύνουμε με την σάλτσα και προσθέτουμε προαιρετικά τριμμένη παρμεζάνα.