Αυτή είναι η συνταγή για το πιο εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με πτι μπερ μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα. Ωστόσο το γιαούρτι είναι αυτό το υλικό που θα κάνει τη διαφορά δίνοντας μια θρεπτική ιδιότητα στο γλυκό, πολύ χρήσιμη για τα παιδιά.


Υλικά για παγωμένο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι 

  • 750 gr γιαούρτι στραγγιστό
  • 250 gr κρέμα γάλακτος 
  • 1 συσκ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • 2 συσκ. μπισκότα της αρεσκείας σας (απλά ή γεμιστά)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα
  • Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Συνταγή για παγωμένο μπισκοτογλυκό με γιαούρτι


  • Χτυπάμε πρώτα την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή με σύρμα ή μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, την καραμέλα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και απαλά τα ανακατεύουμε με σπάτουλα
  • Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια μικρά μέσα στο μίγμα.
  • Απαλά ανακατεύουμε να βραχούν.
  • Είναι η ώρα που προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
  • Ανακατεύουμε απαλά.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε τσέρκι, φόρμα με αποσπώμενη βάση ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Ακουμπάμε το τσέρκι δαχτυλίδι πάνω σε δίσκο ή πιατέλα.
  • Αδειάζουμε και πιέζουμε με το κουτάλι να μην έχει κενά.
  • Ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Παγώνουμε στην κατάψυξη για να σερβίρουμε ή το παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και να κόβεται σε κομμάτια.
  • Ξεφορμάρουμε με προσοχή το τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού που το περνάμε περιμετρικά στο τσέρκι να ξεκολλήσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
  • Περιχύνουμε με καραμέλα γάλακτος ή λιωμένη σοκολάτα.
  • Γαρνίρουμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς.