Η τηγανιά με πράσα και κοτόπουλο είναι μια ελαφριά, διαιτητική τηγανιά που έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά είναι πολύ νόστιμη. Μια ωραία διαιτητική συνταγή, η τηγανιά με πράσα και κοτόπουλο, που θα απολαύσετε με μεγάλη όρεξη.



Υλικά για τηγανιά με πράσα και κοτόπουλο


  • Ένα στήθος κοτόπουλου (2 φιλέτα) περίπου 500 gr
  • 3-4 κουταλιές (45-60ml ) ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ξίδι από κρασί
  • 1 κουταλιά μουστάρδα τύπου Ντιζόν
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ή ακόμη μία πράσινη)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 3 κουταλιές (45ml ) κρασί λευκό (ή ροζέ)
  • 3-4 πράσα, κυρίως το λευκό μέρος
  • Χυμός ενός λεμονιού


Συνταγή για τηγανιά με πράσα και κοτόπουλο


  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές μεγέθους μεγάλου καρυδιού και τα βάζουμε σε γυάλινο ή ανοξείδωτο μπολ.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ξίδι, τη μουστάρδα τις πιπεριές σε καρεδάκια, και το ελαιόλαδο (κρατάμε μια κουταλιά).
  • Ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα τα κομμάτια, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστεί από 2 ως και παραπάνω από 12 ώρες.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και όταν ζεσταθεί πολύ καλά αδειάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα.
  • Ανακατεύουμε να αλλάξει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές και όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει και να κοκκινίζει σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και χαμηλώνουμε το μάτι.
  • Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια 4-5cm.
  • Τα προσθέτουμε στο τηγάνι μας, αλατίζουμε ελαφρά και το σκεπάζουμε.
  • Μαγειρεύουμε με σκεπασμένο το τηγάνι σε μέτρια ένταση για 20-25 λεπτά.
  • Όταν μαλακώσουν τα πράσα, ξεσπεπάζουμε το τηγάνι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να μελώσει η τηγανιά μας.
  • Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε κατά προτίμηση με τηγανητές πατάτες.