Υλικά :

10 φύλλα μαρουλιού
1 ματσάκι ρόκα
1 τοματούλα
2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί ή 4-5 μικρά
1/4 θυμάρι
1/4 ρίγανη
1/4 σουσαμάκι
αλάτι
ξύδι μπαλσάμικο
ελαιόλαδο
2-3 φέτες κριθαρένιο παξιμάδι


Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το μαρούλι σε λεκάνη με νερό στο οποίο έχουμε ρίξει αρκετό ξύδι (από το κοινό).

Στραγγίζουμε, κόβουμε τα φύλλα του μαρουλιού με τα χέρια σε κομμάτια.

Προσθέτουμε την ρόκα καλά πλυμμένη, το αγγουράκι τουρσί, όλα ψιλοκομμένα και την τομάτα σε κομματάκια μεγαλούτσικα.

Ρίχνουμε το θυμάρι, την ρίγανη και το σουσάμι.

Εναλλακτικά και για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα ή για τους λάτρεις των ελληνικών τυριών κεφαλοτύρι κομματάκια μπέικον ελαφρώς σοταρισμένα.

Ανακατεύουμε και βάζουμε την σαλάτα μας σε δοχείο με καπάκι ή σε σακούλα τροφίμων όπου πριν την κλείσουμε την πατάμε με τα χέρια μας για να φύγει ο πολύς αέρας.

Το βάζουμε στο ψυγείο για να διατηρηθεί και πρωί πρωί το παίρνουμε μαζί μας στην δουλειά ή δουλεία για κάποιους.

Όταν έρθει η ώρα να περιδρομιάσουμε αλατίζουμε καλά, ρίχνουμε μπόλικο μπαλσάμικο και το ελαιόλαδο,συνοδεύουμε με μικρά κομματάκια από κριθαρένιο παξιμάδι και κατασπαράζουμε.

Ο λόγος που δεν αλατίζουμε εξ αρχής, είναι για να μην μαραθούν και νερουλιάσουν τα λαχανικά.