ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βούτυρο  (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 μεγάλα αυγά
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. σούπας άρωμα υγρής βανίλιας
½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια (χοντροκομμένα)
½ φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες ξανθές ή μαύρες
½ φλιτζ. τσαγιού κονιάκ (ζεστό)
250 ml γάλα
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
½ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
Επιπλέον βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και λίγο αλεύρι για το ταψί

Για τη διακόσμηση

Ζάχαρη άχνη
Χρωματιστή ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C. Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Περιχύνουμε τις σταφίδες με το ζεστό κονιάκ και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. Πασπαλίζουμε τους ξηρούς καρπούς με λίγο αλεύρι και τους αφήνουμε στην άκρη.

Ρίχνουμε το βούτυρο σε αλουμινόφυλλο στο μπολ του μίξερ και το χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα και τον χυμό. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς. Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.

Για ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.