Κουσμερί: Η παραδοσιακή πίτα της Ηπείρου
Είναι σαν τυρόπιτα με λαχταριστή φετούλα και αυγουλάκια!
Τι χρειαζόμαστε:
23 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
500 γρ. γάλα φρέσκο.
3 ποτήρια νερό.
3 αυγά.
1 πιάτο της σούπας φέτα (κατα προτίμηση να είναι αλμυρή)
Πώς το κάνουμε:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε ένα χυλό με το γάλα, το αλεύρι, το νερό και τα αυγά και τον ρίχνουμε μεσα σε βουτηρωμένο ταψί. Απο πάνω από αυτό το χυλό θριματίζουμε την φέτα.
Ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμους, μέχρι να ροδίσει.