Υλικά:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
αρκετό σπορέλαιο για τηγάνισμα


Υλικά για σερβίρισμα:

μέλι
κανέλα
σουσάμι
καρύδια


Εκτέλεση:

• Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπωλ. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να σφίξει η ζύμη μας και να ομογενοποιηθεί.

• Χωρίζουμε τη ζύμη σε 5 μπαλάκια, τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο – όση περισσότερη ώρα γίνεται.

• Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Αλευρώνουμε συνεχώς και για αρκετή ώρα μέχρι το ζυμάρι να μαλακώσει.

• Κόβουμε τη ζύμη σε ορθογώνια και μετά τη στριφογυρίζουμε για να της δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.

• Τηγανίζουμε σε αρκετό σπορέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα για περίπου 1 λεπτό. Προσέχουμε επίσης να τοποθετούμε λίγες δίπλες κάθε φορά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

• Αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τις δίπλες μας σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

• Τέλος, σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, σουσάμι και καρύδια.