Βασιλόπιτα με chocolate chips και φουντούκια
Με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού
Τι χρειαζόμαστε:
1 1/2 κούπα βούτυρο
2 1/2 κούπες ζάχαρη
6 χωρισμένα αυγά
4 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι μπέικιν
1/4 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα ψημένα και ψιλοκομμένα φουντούκια
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Πώς το κάνουμε:
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα ασπράδια των αυγών που τα έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα και τα προσθέτετε τελευταία. Αφού προσθέσετε τη μαρέγκα, βάλτε και τα φουντούκια και τις ψηφίδες σοκολάτας και ανακατέψτε.
Βάλτε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν θέλετε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να αλείψετε την βασιλόπιτα με λίγη μαρμαλάδα πορτοκάλι και να στολίσετε με ζαχαρόπαστα, πράσινη χρωματιστή ζάχαρη, κόκκινο γλάσο, smarties κτλ.