Υλικά

650 γρ. κάστανα
130 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη
130 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας, για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Πλένουμε τα κάστανα, τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα, τα καθαρίζουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν εντελώς. Προσθέτουμε στον πουρέ κάστανου την ζάχαρη, το βούτυρο, την βανίλια, την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά ώστε το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.Βουτυρώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170οC μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του κέικ. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το αφαιρέσουμε από τη φόρμα. Μόλις κρυώσει τελείως, μπορούμε να το περιχύσουμε με έτοιμο γλάσο σοκολάτας ή να πασπαλίσουμε άχνη ζάχαρη.