Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για την κρέμα
300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί (όχι πάρα πολύ σφικτή)

Για τη βάση
1 πακέτο σαβαγιάρ
250 ml καφέ εσπρέσσο
250 ml γάλα φρέσκο
80 ml κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της επιλογής σας
2 κουταλιές της σούπας κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση


Για την κρέμα
Στο κάδο του μίξερ στη γρήγορη σκάλα ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με την κρέμα γάλακτος για 5 -7 λεπτά στη δυνατή σκάλα μέχρι να γίνει σφικτή κρέμα.

Για τη βάση και συναρμολόγηση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον καφέ, το λικέρ, το κονιάκ και το γάλα.
Βουτήξτε 2 σαβαγιάρ στον μείγμα του καφέ να μουλιάσουν ελαφρά.

Τοποθετήστε την πρώτη σειρά σαβαγιάρ κάθετα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ ή φόρμα. Στη συνέχεια γεμίζετε την κρέμα σε ένα μεγάλο κορνέ και περνάτε μια στρώση κρέμας πάνω από τα σαβαγιάρ. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Πασπαλίζετε το τιραμισού με κακάο και βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 20 με 30 λεπτά.