Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη

ΥΛΙΚΑ
Για 10 άτομα 

Για τη συνταγή
1 πακέτο φύλλο κρούστας
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αραβοσιτέλαιο
2 φλιτζάνια χυμό μανταρινιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι 2% λιπαρά
2 βανίλιες
2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 2 μανταρίνια

Για το πασπάλισμα
250 γρ. φυστίκι αιγίνης τριμμένο
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
Ξύσμα από 1 μανταρίνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα ταψί ανοίγετε τα φύλλα και τα βάζετε λίγα λίγα σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 °C να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα. Έπειτα, τα θρυμματίζετε όλα σε ένα μεγάλο μπολ.

2. Προσθέτετε στο μπολ την ζάχαρη, το λάδι , το γιαούρτι, τον χυμό μανταρινιού, τις βανίλιες, το μπέικιν και το ξύσμα. Ανακατεύετε πολύ καλά.

3. Βάζετε το μείγμα σ’ ένα στρογγυλό αντικολλητικό ταψί , χωρίς να το λαδώσετε, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 30 - 40΄ μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό καφέ χρώμα. Βγάζετε την μανταρινόπιτα από τον φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

4. Για το σιρόπι, βράζετε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το ξύσμα μανταρινιού για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό, περιχύνετε με σιρόπι να πάει παντού.

5. Πασπαλίζετε το γλυκό με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

6. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου

Χρήσιμο

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα δάκρυα σοκολατάκια ή σταφίδες