ΥΛΙΚΑ
Για 12 άτομα 

Για τη κρέμα
1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουτ. σουπ. σιμιγδάλι ψιλό
6 κουτ. σουπ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 αυγά
3 βανίλιες


Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι νερό
2 κουτ. σουπ. ξύδι
3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
10 γρ. μαγιά νωπή
1 κουτ. σουπ. αλάτι
1 φλιτζάνι αμύγδαλο άσπρο τριμμένο
4 κουτ. σουπ. ζάχαρη
1 κουτ. σουπ. κανέλα
4 κουτ. σουπ. νισεστέ (για το άνοιγμα των φύλλων)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, κάνετε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνετε το ξίδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το νερό, τη μαγιά και ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ομοιογενή και σφιχτή ζύμη. Αφού τελειώσετε το ζύμωμα κάνετε τη ζύμη μπαλάκια και την αφήνετε να ξεκουραστεί.

2. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη κρέμα: βράζετε το γάλα σε μπεν μαρί (βάζετε στο μάτι της κουζίνας μία φαρδιά κατσαρόλα με νερό και μέσα βάζετε μία άλλη κατσαρόλα με το γάλα).

3. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη, και τα ρίχνετε με μιας μέσα στο γάλα που βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα για να μην σβολιάσει η κρέμα, μέχρι να πήξει και την βάζετε στη άκρη.

4. Ανοίγετε ένα φύλλο και το στρώνετε στο ταψί ( που το έχετε πρώτα βουτυρώσει πολύ καλά), το αλείφετε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη και κανέλα τα οποία τα έχετε αναμείξει, πασπαλίζετε με λίγο αμύγδαλο και απλώνετε το δεύτερο φύλλο, και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.

5. Σε ένα μπολ χτυπάτε πολύ καλά τα 6 αυγά με τις βανίλιες και τα ρίχνετε μέσα στην κρέμα που έχει κρυώσει. Αδειάζετε την κρέμα πάνω από τα φύλλα και διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που περισσεύουν από το ταψί.

6. Πασπαλίζετε περιμετρικά με ζάχαρη και κανέλα και με το αμύγδαλο στο κάθε ένα φύλλο ξεχωριστά και βουτυρώνετε.

7. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε τα 2 αυγά με 4 κουταλιές ζάχαρη και τα ρίχνετε πάνω από την κρέμα, στρώνετε λίγο την επιφάνεια της πίτας με ένα πινελάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.


ΧΡΗΣΙΜΟ
Εναλλακτικά μπορείτε να την φτιάξετε και με έτοιμο φύλλο κρούστας ή σφολιάτα.