Υλικά

Για 2-4 άτομα

50 γραμμάρια βούτυρο
Ελαιολάδου
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
125 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
250 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500ml λευκό κρασί
250ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια ρίχνετε το κοτόπουλο και τηγανίζετε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.

Προσθέστε τα κρεμμύδια,το μπέικον και τηγανίζετε για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίζετε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρεύετε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 5 λεπτά.

Έπειτα ρίχνετε το κρασί και ζεσταίνετε μέχρι να εξατμιστεί. Χαμηλώστε την εστία και αφήνετε να πάρει χρώμα και σιγοβράζετε για 15-25 λεπτά.
Μετά από 15 λεπτά δυναμώνετε την εστία και προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Αφήνετε να μαγειρευτεί για ακόμη 10 λεπτά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπιπερώστε και σερβίρετε.