ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ρύζι barboiled βρασμένο και στραγγισμένο καλά
2 κονσέρβες τόνος στραγγισμένος καλά κομμένος κομματάκια
3 πιπεριές φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένες
2 κουταλιές φιστίκι αιγίνης ανάλατο (προαιρετικά)
3 αυγά βρασμένα σφιχτά, ψιλοκομμένα για τη σαλάτα και 1 για το γαρνίρισμα

Σάλτσα
4-5 κ.σ μαγιονέζα
2 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. χυμό λεμόνι

Πώς το κάνουμε:

Αφήνετε το ρύζι να κρυώσει καλά και το ανακατεύετε με όλα τα υλικά (προσοχή καλό στράγγισμα όλων) σε ένα μπολ.
Περιχύνετε με τη σάλτσα.

Στρώνετε καλά τη σάλτσα να πάει ισόπαχα παντού και γαρνίρετε με λεπτές φέτες αυγού γύρω-γύρω και μία στο κέντρο.
Ενδιάμεσα βάζετε μικρά κομματάκια πιπεριάς που έχετε κρατήσει.

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνήθως δίνω ένα πομπέ σχήμα στο ρύζι και είναι πιο εντυπωσιακό από το ίσιο. Χρησιμοποιώ συνήθως διάφανη σαλατιέρα για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Κατά τη διαδικασία δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση όπως ακριβώς τη θέλετε. Εγώ κάνω το εξής: όταν έχω στο ένα μπολ τα υλικά και στο άλλο τη σάλτσα βγάζω σε ένα πιατάκι λίγο από το καθένα, τα ανακατεύω και δοκιμάζω για να διορθώσω μετά.