ΥΛΙΚΑ

Έτοιμη ζύμη για τάρτα

Για τη γέμιση
3 - 4 μήλα σε κύβους μικρούς
1 φλ. ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο*
1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή σπόροι βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για την κάλυψη

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. ζάχαρη μαύρη
60 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους
1/2 κ.γ.κανέλλα

Πώς το κάνουμε:

Τοποθετήστε τη ζύμη στη φόρμα.
Ανακατεύτε σε ένα μπώλ τα μήλα με το καραμελωμένο γάλα και την βανίλια.
Σε ένα άλλο μπώλ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τα μυρωδικά.
Ανακατεύετε τα στεγνά με τα υγρά υλικά και ρίχνετε το μίγμα μέσα στη ζύμη.

Για το μίγμα κάλυψης ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε με το χέρι
Στη συνέχεια κόβετε το παγωμένο βούτυρο σε κύβους, το ρίχνετε στο μπώλ και ζυμώνετε ελάχιστα το μίγμα ώστε να γίνει σαν μεγάλα ψίχουλα ψωμιού.Το βάζετε στο ψυγείο.
Ψήνετε την τάρτα για 30 λεπτά και στη συνέχεια όπως είναι ρίχνετε απο πάνω τα ψίχουλα και ψήνετε για άλλα 30 λεπτά.
Αφήστε να κρυώσει 2 ώρες και σερβίρετε. Είναι τέλεια και την επόμενη μέρα, ζεστή ή κρύα. Ταιριάζει άψογα με παγωτό.

Λίγα μυστικά ακόμα

*για να καραμελώσετε το ζαχαρούχο γάλα ακολουθείτε την εξής διαδικασία μερικές ώρες νωρίτερα
1. Τοποθετήστε το δοχείο με το ζαχαρούχο γάλα όπως είναι κλειστό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και γεμίστε με νερό ώστε να καλύψει εντελώς το κουτί
2. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού, μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 2 - 4 ώρες ανάλογα με το πόσο πηχτή και σκούρα θέλετε τη καραμέλα
Σημείωση: Σιγουρευτείτε ότι το δοχείο με το ζαχαρούχο καλύπτεται πάντα εντελώς στο νερό! (είναι επικίνδυνο να σκάσει αλλιώς)
3. Κλείστε το μάτι και αφήστε το δοχείο να κρυώσει στο νερό.