Τι χρειαζόμαστε:

500 gr κιμά (μισό μισό χοιρινό ανάμικτο με μοσχαρίσιο)
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 gr μανιτάρια ψιλοκομμένα
50 gr ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
120 ml γάλα (ένα φλυτζάνι περίπου)
200 gr κεφαλογραβιέρα ή ότι άλλο κίτρινο τυρί σας αρέσει κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια (εγώ προσωπικά χρησιμοποίηση gouda γιατί λιώνει καλύτερα)
αλάτι, πιπέρι
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
λίγο γλυκιά πάπρικα
χυμό ντομάτας
ελαιόλαδο
μαργαρίνη

Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και βάλτε τα σ΄ένα τηγάνι με μια κουταλιά μαργαρίνη να ροδίσουν. Προσθέστε και το ζαμπόν. Σ ένα μεγάλο μπολ βάλτε τον κιμά και στη συνέχεια προσθέστε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το ζαμπόν.

Σ΄ένα βαθύ πιάτο ρίξτε το γάλα και βουτήξτε μέσα το ψωμί. Αφήστε το μέχρι να πιεί όλο το γάλα και μετά τρίψτε το με τα χέρια σας και προσθέστε το κι αυτό στον κιμά. Προσθέστε και το ψιλοκομμένο τυρί, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το αυγό και την πάπρικα.

Ζυμώστε καλά το μίγμα. Καλά θα ήταν να το αφήνατε καμιά ώρα να καθήσει στο ψυγείο.Προσέξτε όμως, ο φρεσκοκομμένος κιμάς καλό είναι να μην μένει στο ψυγείο περισσότερο από λίγες ώρες πριν χρησιμοποιηθεί.
Μόλις τον βγάλετε από το ψυγείο πλάστε μικρά μπιφτέκια. Γίνονται γύρω στα 7-8 μπιφτέκια. 

Ζεστάνετε σ΄ένα τηγάνι λίγο λάδι και ροδίστε τα μπιφτέκια και από τις δυο μεριές.

Βάλτε τα κατόπιν σ΄ένα βουτυρωμένο ταψάκι. Τοποθετήστε πάνω από κάθε ένα μια φέτα ντομάτα. Στο τηγάνι που ροδίσατε τα μπιφτέκια ρίξτε λίγο ντοματοχυμό, ένα φλυτζάνι νερό, το χυμό από τα μανιτάρια (αν χρησιμοποιήσατε κονσέρβα) και προσθέστε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να πάρει μια βράση. Περιχύστε μ΄αυτό τα μπιφτέκια. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς για περίπου 45΄. Λίγο πριν τα βγάλετε πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί ή σκεπάστε τα με μια μικρή φέτα κίτρινο τυρί, κατά προτίμηση κάποιο μαλακό που να λιώνει.