Ονειρική μηλόπιτα με ψιχουλιαστή ζύμη
Δείτε πως θα το κάνετε πανεύκολα
Υλικά
4 μεγάλα κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο παγωμένο, σε κυβάκια
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τα μηλά με νερό και λίγη ζάχαρη για 30 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά, ελέγχοντας ότι δεν λιώνουν. Κατόπιν τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ πυράντοχο σκεύος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150οC.
Σε βαθύ μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο στο μείγμα στερεών υλικών και ζυμώνουμε με τις άκρες των δακτύλων μας έτσι ώστε να σχηματιστεί μια "ψιχουλιαστή" ζύμη. Στη συνέχεια καλύπτουμε το πυράντοχο σκεύος μας με τη ζύμη χωρίς να την πιέσουμε.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι να δούμε την επιφάνεια της ζύμης να χρυσίζει.