Αυγά με Ντομάτα, η Στραπατσάδα
Με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά
10 ντομάτες γινωμένες
6-7 αυγά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Μπάτζο, προαιρετικά
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα αυγά και τις ντομάτες να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τρίβουμε τις ντομάτες στο χοντρό του τρίφτη.
Προσθέτουμε 50 ml. ελαιόλαδο, ζάχαρη, αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει η σάλτσα με ελάχιστα υγρά.
Κατόπιν προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο, όσο μας αρέσει αλλά όχι με «τσιγκουνιά» και «σπάμε» στην σάλτσα τα αυγά.
Ανακατεύουμε συνεχώς, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν τα αυγά, κρατώντας τα όσο ζουμερά μας αρέσουν.
Λίγο πριν ψηθεί η στραπατσάδα προσθέτουμε τον μπάτζο σε κομμένο σε κύβους.