Κρέμα σοκολάτας με εσπρέσο και μπαχαρικά
Με τέλεια, βελούδινη υφή!
Υλικά
600 ml. γάλα φρέσκο
50 ml. καφέ εσπρέσο δυνατό
200 gr. κουβερτούρα γάλακτος
5 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
¼ κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Κόκκινο γλυκό πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση βήμα-βήμα
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τον καφέ, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, την κουβερτούρα γάλακτος και το κόρν φλάουρ.
Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μοιράζουμε σε ποτηράκια, η κρέμα σερβίρεται ζεστή ή κρύα.