Υλικά συνταγής
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
125 γρ. βούτυρο
1/2 φλ. ζάχαρη
2 αυγά
4 μέτριες μπανάνες πολύ ώριμες σε μικρά κομματάκια [*]
1 βανίλια
4 κοφτές κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 κ.σ. μέλι
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα γάλακτος σε μικρά κομματάκια
λίγο τριμμένο καρύδι


Για το γλάσο της επικάλυψης:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. ξινή κρέμα [ή κρέμα γάλακτος με λίγο λεμόνι]
1 χούφτα αποξηραμένα τσιπς μπανάνας, χονδροκομένα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το μέλι, τη βανίλια το κακάο και τη σόδα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το αλεύρι και μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε τις μπανάνες και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.

Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ που θα βουτυρώσουμε και θα αλευρώσουμε.

Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′-50′.

Για την επικάλυψη: Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κρέμα γάλακτος ή -τη ξινή κρέμα σε υγρή μορφή- και μόλις μισοκρυώσει το κέικ το περιχύνουμε και το γλασάρουμε.