Τάρτα με μπανάνα και σοκολάτα
Με κρέμα στιγμής και τρούφα
Υλικά
2 φλιτζ. μπισκότα τριμμένα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια
2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
2 ώριμες μπανάνες σε φέτες
1 έτοιμη κρέμα στιγμής
2 φλιτζ. γάλα κρύο
2 φλιτζ. τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε καλά το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο και στρώνετε τε μείγμα σε μικρό ταψάκι δημιουργώντας μια βάση τάρτας. Λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και το αφήνετε για μερικά λεπτά ώσπου να κρυώσει το μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και από πάνω απλώνετε μια στρώση μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, ετοιμάζετε την έτοιμη κρέμα και την χτυπάτε με το γάλα μέχρι να πήξει. Μόλις τελειώσετε, αδειάζετε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες.
Το γλυκό είναι έτοιμο! Τοποθετήστε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρετε το με τη τριμμένη σοκολάτα από πάνω.