Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κούπα και 3 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ baking powder
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ. γαρίφαλο
4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
6 κ.γ. βούτυρο
½ κούπα πουρέ κολοκύθας
3 κ.γ. κρέμα γάλακτος
1 αυγό


Εκτέλεση

Προθερμάνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Σε μια μεγάλη μπασίνα αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο και το τζίντζερ.

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους στο μείγμα που έχουμε και το σπάμε καλά με μια μαρίζ.

Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τον πουρέ κολοκύθας, την κρέμα γάλακτος, το αυγό και ομογενοποιούμε.

Σχηματίζουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε. (Προσοχή θα απλώσουν στο ψήσιμο) Τα τοποθετούμε σε σειρές με απόσταση σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-45 λεπτά.

Βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 13-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πρωτού τα αφαιρέσουμε από το ταψί ώστε να μην διαλυθούν.