Μοσχάρι κοκκινιστό με γιαούρτι
Η δροσιά και η ελαφριά οξύτητα του γιαουρτιού σε συνδυασμό με την ντομάτα, μεταμορφώνουν το μοσχάρι σε μια ροζ γευστική πανδαισία
Δοκιμάστε το μαζί με πατατούλες τηγανιτές ή ρύζι ή πουρέ.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (σπάλα, ή νουά ή μπούτι) κομμένο σε κομμάτια
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κουταλιά πελτές ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξύλο κανέλας
4-5 κόκκους μπαχάρι
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
1/3 κούπας λάδι
αλάτι, πιπέρι
4-5 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό
Πως το κάνουμε
Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι . Ροδίζουμε το κρέας 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (το αφήνουμε πρώτα να ροδοκοκκινίσει από τη μία και μετά το γυρνάμε από τη άλλη)
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά φροντίζοντας να ξεκολλήσουμε (ντεγλασάρουμε) με την κουτάλα μας τα υπολείμματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας, γιατί θα δώσουν τη νοστιμιά στη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1 1/2 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε κι άλλο νερό αργότερα. Μόλις είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι . Προσθέτουμε λίγη από τη σάλτσα του κρέατος και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα του γιαουρτιού στο κρέας και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά .