Υλικά συνταγής

ντομάτες, πιπεριές: 12 ώριμες και σφιχτές
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
μαϊντανός: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
ρύζι Καρολίνα: 12 κουταλιές κοφτές
κιμάς μοσχαρίσιος: 300 γρ.
κουκουνάρι: 50 γρ.
ελαιόλαδο: 1½ φλιτζάνι του τσαγιού
κύβος λαχανικών: 1
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
φρυγανιά τριμμένη: 1-2 κουταλιές (πραοαιρετικά)
πατάτες: 3 κομμένες κυδωνάτες


Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε σε μια ροδέλα τις ντομάτες. Με το ειδικό εργαλείο αδειάζετε τη σάρκα τους. Αφαιρείτε τους σπόρους από τις πιπεριές.

Ζεσταίνετε στο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 6’ - 7’ μέχρι να μαραθούν. Κατόπιν ρίχνετε τον κιμά και το κουκουνάρι και σοτάρετε για 15’. Τέλος προσθέτετε τη σάρκα από τις ντομάτες ψιλοκομμένη και το ρύζι, το μαϊντανό, τον κύβο λαχανικών και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε για 5’ - 6’ σε μέτρια φωτιά.

Γεμίζετε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα του ρυζιού (όχι μέχρι πάνω, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει με το ψήσιμο) και τις σκεπάζετε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί και τις πασπαλίζετε, αν θέλετε, με λίγη φρυγανιά. Συμπληρώνετε τα κενά με πατάτες και περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό.

Ψήνετε τα γεμιστά στους 180 °C για 1 ώρα.