Πίτσα βαλεντίνα σε σχήμα καρδιάς
Με μοτσαρέλα και πράσινες πιπεριές
Υλικά συνταγής
Για τη ζύμη
3-4 φλιτζ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 φλιτζ. γάλα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα
1½ φλιτζ. φρέσκια σάλτσα ντομάτας ή ντομάτα κονκασέ ή χυμό εμπορίου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. ρίγανη
½ κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
Για την πίτσα
2 φλιτζ. μοτσαρέλα
2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
10 φέτες ζαμπόν
2 πιπεριές πράσινες
½ φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι: βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα και την προσθέτουμε στο μπολ. Ρίχνουμε το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη μαζί.
Η ζύμη μας στο τέλος θα πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη για μισή ώρα να φουσκώσει.
Όσο ξεκουράζεται η ζύμη κάνουμε τη σάλτσα.
Σε κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και τη σάλτσα μας να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε 10 λεπτά αποσύρουμε και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί, ανοίγουμε το ζυμάρι σε σχήμα καρδιάς και ψήνουμε για 3 λεπτά στους 200οC.
Έπειτα προσθέτουμε τη σάλτσα και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνουμε στους 180οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ψηθεί το ζυμάρι. Την ψήνουμε χαμηλά στο φούρνο αλλά χωρίς να ακουμπάει κάτω.