Η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτα - μπανάνα
9wx3lir6rl1ubiokdt6h
Γεύσεις

Η πιο εύκολη τούρτα σοκολάτα - μπανάνα

Θα... γλυκαθείτε!

Υλικά

250γρ. σοκολάτα γάλακτος
60ml γάλα πλήρες
350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 μπανάνες μέτριες
80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
4 κουτ. σούπας πραλίνα φουντουκιού έτοιμη
2 τεμάχια παντεσπάνι διαμέτρου 22-25εκ. έτοιμα
100ml ρούμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σιροπιάζετε με το μαύρο ρούμι τα δύο παντεσπάνια με ένα πινέλο.

Λιώνετε προσεκτικά τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και το ανακατεύετε με σύρμα χειρός στη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας στη σαντιγί και ανακατεύετε με μαρίζ ή κουτάλα. Αν η μους σοκολάτας είναι λίγο ρευστή, την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου να σταθεροποιηθεί.

Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες, βάζετε μερικές πάνω στο πρώτο παντεσπάνι, απλώνετε από πάνω τη μισή μους σοκολάτας και πασπαλίζετε με τη μισή ποσότητα από τα φουντούκια. Στη συνέχεια, τοποθετείτε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι. Βάζετε λίγες ροδέλες μπανάνας και απλώνετε την υπόλοιπη μους σοκολάτας. Τέλος, τοποθετείτε τις υπόλοιπες μπανάνες και τα φουντούκια και με ένα κουτάλι απλώνετε την πραλίνα.

Αφήνετε την τούρτα να σταθεροποιηθεί στη συντήρηση του ψυγείου για 30 λεπτά περίπου και κατόπιν σερβίρετε.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα