Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
Τραγανή σπανακοτυρόπιτα
wuwd5oshnzrtu0arhave
Γεύσεις

Τραγανή σπανακοτυρόπιτα

Με φρέσκο κρεμμυδάκι

Υλικά

1 πακέτο φύλλα χωριάτικα
1 κιλό σπανάκι, πλυμένο καλά και κομμένο σε μικρά κομμάτια
5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αβγά
600γρ. φέτα πικάντικη, λιωμένη με πιρούνι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
αλάτι, πιπέρι

Για το τελείωμα

1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 αβγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το σπανάκι σε λεκανίτσα, το αλατίζετε και αρχίζετε να το τρίβετε και να το πιέζετε με το χέρι μέχρι να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του. Το αφήνετε σε σουρωτήρι για να στραγγίξει.

Βάζετε τα πράσα σε τηγάνι με λίγο νεράκι για να αχνιστούν λιγάκι. Ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι, τον ψιλοκομμένο άνηθο και τα αχνισμένα πράσα στο σπανάκι. Ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε τα αβγά σε ξεχωριστό μπολ, προσθέτετε τη φέτα και ανακατεύετε ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Μετά το ρίχνετε στο μίγμα με το σπανάκι. Προσθέτετε μπόλικο πιπέρι, αλάτι με μέτρο και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Λαδώνετε το ταψί σας και στρώνετε μέσα τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα με πινέλο. Αδειάζετε το μίγμα της γέμισης και στρώνετε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντάς τα επίσης. Χαράζετε την πίτα μ’ ένα μαχαίρι φτάνοντας όσο πιο βαθιά μπορείτε και βάζετε το ταψί στο φούρνο.

Μετά από 15 λεπτά, βγάζετε την πίτα από το φούρνο, χτυπάτε το γάλα με το ελαιόλαδο και τα αβγό και περιχύνετε την πίτα, ρίχνοντας το μίγμα λίγο λίγο με κουτάλι. Ψήνετε για περίπου 45 λεπτά ακόμη, μέχρι τα φύλλα να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα