Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
Τάρτα πορτοκάλι
7brs7gqb4wseutqpb6pb
Γεύσεις

Τάρτα πορτοκάλι

Με πούδρα αμυγδάλου

Υλικά

Για τη βάση

120γρ. βούτυρο αγελάδος
90γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. πούδρα αμυγδάλου
1 αβγό
240γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1γρ. αλάτι


Για την κρέμα αμύγδαλο - πορτοκάλι

100γρ. βούτυρο αγελάδος
90γρ. ζάχαρη άχνη
100γρ. αμύγδαλα
1 αβγό + 1 κρόκο
100γρ. αλεύρι μαλακό
ξύσμα από ½ πορτοκάλι


Για το σερβίρισμα

30γρ. ζάχαρη άχνη
20 ροδέλες πορτοκάλι

Διαδικασία

Χωρίζετε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το μισό αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά για τη βάση της τάρτας και ανακατεύετε με το φτερό. Όσο το μίγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι.

Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί και γίνει ζύμη, το βγάζετε από το μίξερ, το ανοίγετε με πλάστη και το απλώνετε στη βάση μια ταρτιέρας διαμέτρου 28εκ. Με ένα πιρούνι τρυπάτε καλά τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της και τη βάζετε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να σταθεροποιηθεί.

Προθερμαίνετε το φούρνος στους 170οC και ψήνετε τη βάση της τάρτας για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα όμορφο, ξανθό χρώμα. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Για την κρέμα αμυγδάλου-πορτοκαλιού: Ρίχνετε τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη στον πολυκόφτη και τα κάνετε σκόνη. Μεταφέρετε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας και αφρατεύετε ελαφρώς με το φτερό. Το τελικό μίγμα θα είναι κρεμώδες και θα πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε.

Όταν κρυώσει και η κρέμα και η βάση της τάρτας, απλώνετε στη βάση τη μισή ποσότητα κρέμας αμυγδάλου χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στρώνετε τις ροδέλες πορτοκάλι από πάνω, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και ψήνετε ξανά την τάρτα στο φούρνο στους 180οC για περίπου 15-20 λεπτά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα