Εύκολη συνταγή για σπιτική κρέμα καραμελέ
Με βανίλια και λεμόνι
Για την κρέμα
6 αυγά
1 λίτρο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 λοβούς φρέσκια βανίλια ή
2 βανίλιες σκόνη
Για την καραμέλα
10 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
Τα υλικά είναι για μία φόρμα με τρύπα στην μέση 30 εκατοςτά περίπου που μπορείτε να βρείτε και σήμερα. Φυσικά μπορείτε να την βάλετε και στα γνωστά ατομικά μπολάκια και να την αναποδογυρίσετε όπως έχουμε κάνει στην κεντρική φωτογραφία.
Οδηγίες:
Από παιδί δίπλα στην γιαγιά είχα πάντα την σοβαρή δουλειά του ανακατέματος των αυγών.Η γιαγιά πάντα στην καραμέλα που ήταν επικίνδυνη για τα παιδιά και έπρεπε να την φτιάχνει κάποιος μεγάλος.Ήταν το καθημερινό εύκολο γλυκό που άρεσε πολύ στον πατέρα μου και του το φτιάχναμε με μεγάλη χαρά.
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη της καραμέλας το νερό και το λεμόνι.Το βάζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καραμέλα ανοιχτόχρωμη. Ρίχνουμε αμέσως την καραμέλα στην φόρμα με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί είναι εξαιρετικά καυτή.