Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα
ayf2q69kkpcyd3ydzhpq
Γεύσεις

Μπισκότα σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Με μαύρη ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ

1 πορτοκάλι το ξύσμα,
1 αβγό,
½ φλ. μαύρη ζάχαρη,
1 γερή πρέζα κανέλα,
3 γεμάτες κουταλιές κακάο σε σκόνη,
1 κουταλιά γάλα,
1 πρέζα αλάτι,
½ φλ. (πατικωμένο) σταφιδάκια σουλτανίνα,
1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον,
125 γρ. βούτυρο (½ πακέτο + 1 κουταλιά περίπου),
½ φλ. (περίπου) chocolate chips (κομματάκια σοκολάτας σαν κουμπάκια).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει. Βάζετε το αβγό, τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.

Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν. Αν κολλάει πολύ την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μη κολλάει πια. Την πλάθετε σε μπάλα και την κρατάτε τυλιγμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C. Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο (πάχους ½ εκ. περίπου) πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι. Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 chocolate chips, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν.

Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

TAGS:

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα