Αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας, μπέϊκον και τυρί
y1je95qk7phbmr1zbh7c
Γεύσεις

Αφράτες τηγανίτες με πουρέ πατάτας, μπέϊκον και τυρί

Μια απλή πανεύκολη συνταγή με απλά αλλά πολύ νόστιμα υλικά

Υλικά συνταγής

4 κούπες κρύος πουρές εμπορίου 
3 φέτες μπέικον ή ζαμπόν
1 κ.γ. μαργαρίνη
2 αβγά
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
λίγο ψιλοκομένο μαϊντανό
αλάτι  – πιπέρι
1 κούπα τριμμένο τσένταρ


Εκτέλεση συνταγής

Βάλτε το μπέικον ή το ζαμπόν σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρετέ το στη 1 κ.γ. μαργαρίνη σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάλτε το από το τηγάνι, κόψτε το κομματάκια και βάλτε το σε απορροφητικό χαρτί στην άκρη. Αφήστε τα υγρά από το σοτάρτισμα του μπέικον ή του ζαμπόν στο τηγάνι.

Βάζετε τον πουρέ, το σκόρδο, το πιπέρι και τα αυγά χτυπημένα σε ένα μπολ. Προσθέστε το μπέικον και το τσένταρ και ανακατέψτε καλά.

Σχηματίστε με το μείγμα 8 τηγανίτες. Ζεστάνετε τα υπολείμματα του μπέικον σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε τις τηγανίτες μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα, 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα