Πουρές πατάτας με κιμά στο φούρνο
zp6adpq1fto1x7kb1qqc
Γεύσεις

Πουρές πατάτας με κιμά στο φούρνο

Τέλεια γευστική σύνθεση!

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
1-1 1/2 κύβο ζωμό κότας
1/2 ποτήρι γάλα ζεστό
κρέμα γάλακτος (όσο χρειαστεί για να γίνει ο πουρές αφράτος)
500-600 γρ. κιμά (χοιρινό)
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 μέτρια κρεμμύδια
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα τριμμένη ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρούς κύβους και τις βάζουμε να ψηθούν σε μπόλικο νερό. Αφού μαλακώσουν καλά τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε προσθέτοντας ταυτόχρονα το βούτυρο.

Διαλύουμε το ζωμό κότας στο ζεστό γάλα και το προσθέτουμε ενώ ανακατεύουμε. Τελευταία βάζουμε τη κρέμα γάλακτος (τόση ώστε να γίνει ο πουρές κρεμώδης). Στο μεταξύ κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα ενώ ταυτόχρονα αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε λίγη κανέλα, την ντομάτα, το κρασί και τελευταίο τον μαϊντανό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα ή το τηγάνι και αφήνουμε τον κιμά να ψηθεί και να απορροφήσει τα υγρά του (όχι όμως να στεγνώσει εντελώς).

Αφού ψηθεί ο κιμάς τον βάζουμε σε πυρέξ και με κουτάλι τον απλώνουμε καλά. Από πάνω βάζουμε τον πουρέ πατάτας τον οποίο επίσης απλώνουμε καλά. 

Με ένα πηρούνι χαράζουμε απαλά τον πουρέ σχηματίζοντας κάθετες γραμμές. Ψήνουμε στο φούρνο (πάνω και κάτω αντίσταση) στους 180οC μέχρι ο πουρές να αποκτήσει ένα ρόδινο χρώμα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα