Καγιανάς με πιπεριές και κρεμμύδια
Με τριμμένη φέτα
Υλικά συνταγής
ντομάτες: 600 γρ. ώριμες
αυγά: 8
ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
κρεμμύδια: 2 ψιλοκομμένα
πιπεριά πράσινη: 1 κομμένη σε λεπτές λωρίδες
φέτα: 150 γρ. (προαιρετικά)
αλάτι: λίγο
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ζάχαρη: ½ κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 6’ - 7’, μέχρι να μαραθούν.
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τα πολλά υγρά και τις προσθέτετε στο τηγάνι μαζί με αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη.
Σιγοψήνετε για 20’ - 25’, μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν εντελώς και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, τα οποία έχετε χτυπήσει με το σύρμα μαζί με αλατοπίπερο.
Ανακατεύετε και ψήνετε για 4’ - 5’, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Αν θέλετε, προσθέτετε και λίγη τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένη πιπεριά.