Υλικά 4-5 άτομα

200γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
350ml κρέμα γάλακτος
2 κουτ. σούπας λικέρ φουντούκι, ή ουίσκι ή μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

Λίγο ξύσμα σοκολάτας, μερικοί σπόροι ροδιού, μικρά κόκκινα φρούτα του δάσους κλπ. 


Εκτέλεση

Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και τα 150ml της κρέμας γάλακτος σε μπρίκι να πάρει βράση.

Περιχύνετε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και μετά από λίγο ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά. Ανακατεύετε μέσα και το ποτό της επιλογής σας και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας. Στο μεταξύ χτυπάτε τα υπόλοιπα 200ml της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.

Ανακατεύετε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και αφήνετε τη μους στο ψυγείο να πήξει γιατί σε αυτή τη φάση είναι αραιή.

Αφού σφίξει η μους τη μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και ύστερα τη μοιράζετε σε ποτήρια.

Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα σοκολάτας ή με μερικούς σπόρους ροδιού και ξηρούς καρπούς ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.