Τι χρειαζόμαστε:

2 φλτζ. φακές
1 φυλλο δάφνης
8 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ χυμο λεμόνι
4 κ.σ ξυδι βαλσάμικο κρέμα
1 καρότο τριμμενο
λιγη ρίγανη
2 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ ψιλοκομμένο άνηθο
1 σκελιδα σκόρδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά baby τοματακια κομμένα στη μέση ή εναλλακτικά τομάτα ξεσποριασμένη
2 πιπεριες φλωρίνης σε κυβάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Πώς το κάνουμε:

Βράζετε τη φακή με λίγο αλάτι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσει και τη στραγγίζετε.

Σε ένα μπωλ ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα αφήνετε για 10 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις.

Σερβίρετε ραντίζοντας με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και ξύδι βαλσάμικο κρέμα.