Η συνταγή της πιο νόστιμης μαρουλοσαλάτας
Με αγγουράκι και ξύδι
Υλικά συνταγής
1 μαρούλι
2 αγγουράκια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε το μαρούλι, κόβετε τις άκρες από τα εξωτερικά φύλλα αν σας μοιάζουν ταλαιπωρημένες, τα πλένετε και τα ψιλοκόβετε ή τα χονδροκόβετε –ανάλογα πώς τα προτιμάτε.
Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα.
Καθαρίζετε τα αγγουράκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα προσθέτετε στο μαρούλι. Ψιλοκόβετε τον άνηθο και τον ρίχνετε κι αυτόν στη σαλάτα. Αλατίζετε.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και όσο ξίδι θέλετε και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν όλα τα υλικά της σαλάτας μεταξύ τους. Σερβίρετε με τη σαλατιέρα στο κέντρο του τραπεζιού ή σε ξεχωριστά ατομικά μπολάκια.