Υλικά

• 6 αυγά χτυπημένα
• 2 φέτες γαλοπούλα καπνιστή, σε κυβάκια
• 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστούνια
• ½ πιπεριά ψιλοκομμένη
• 2 κ. σ. κεφαλοτύρι
• 2 κ. σ. γκούντα
• 2 κ. σ. βούτυρο, ή φυτίνη
• 1 κ. σ. γάλα
• αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• ελαιόλαδο για τις πατάτες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.

Σ᾿ ένα μπολ χτυπάμε τ᾿ αυγά, προσθέτουμε τα τυριά, το γάλα, τη γαλοπούλα και αλατοπιπερώνουμε.

Σ᾿ ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο ή τη φυτίνη και ρίχνουμε πρώτα τις πατάτες και τις περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.

Όταν ροδίσει απ᾿ τη μία πλευρά, με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου, ή δίσκου, ή μ᾿ ένα μεγάλο καπάκι, αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και τηγανίζουμε για 3΄- 4΄ λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει κι απ᾿ την άλλη.

Τη σερβίρουμε ζεστή.

-- Εάν θέλουμε, αντί να την τηγανίσουμε, μπορούμε να την ψήσουμε στο φούρνο, σε λαδωμένο ταψάκι, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C.