Υλικά 

Για τη ζύμη βάσης: 

1 φύλλο ζύμη για τάρτες (κατά προτίμηση της Pillsbury) ή φτιάξτε τη δική σας σπιτική ζύμη για τάρτες 

Για τη γέμιση:
1 ½ ώριμες ντομάτες
1/4 φλ. τσαγιού χοντροκομένα φρέσκα φύλλα βασιλικού
αλάτι πιπέρι
1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο τυρί φέτα
1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένο ανθότυρο ή Cottage
3/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Τσένταρ
1/3 φλ. τσαγιού μαγιονέζα


Εκτέλεση συνταγής

Για τη ζύμη βάσης:

Φτιάχνετε τη σπιτική ζύμη σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και τη ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-15 λ ή μέχρι να ροδίσει. Την έτοιμη ζύμη για τάρτες, τη ψήνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της. Και στις δύο περιπτώσεις θα στρώσετε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη ταρτιέρα διαστάσεων 24-25 εκ. και θα κόψετε τη περίσσια ζύμη που εξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματα της ταρτιέρας. Την αφαιρείτε από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. Αφήνετε αναμμένο το φούρνο.

Για τη γέμιση:

Πλένετε τις ντομάτες, τις στη μέση οριζόντια και πιέζετε το κάθε μισό κομμάτι με το χέρι σας για να φύγουν οι ζωμοί και τα σπόρια. Τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες, αφαιρείτε τυχόν εναπομείναντες σπόρους και τις αφήνετε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίζουν.
Εν τω μεταξύ κόβετε το βασιλικό και τον βάζετε σε ένα μπολάκι. Θρυμματίζετε και τρίβετε τα τυριά τα τοποθετείτε σε μπολ, προσθέτετε τη μαγιονέζα και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν.

Απλώνετε σε στρώσεις τις ντομάτες στη βάση της ψημένης τάρτας πασπαλίζοντας κάθε στρώση με βασιλικό και αλατοπίπερο. Από πάνω στρώνετε ισομερώς το μείγμα τυριών μαγιονέζας.
Ψήνετε τη τάρτα σας για 45-50 λ ή μέχρι να λιώσουν καλά και ροδίσουν τα τυριά.

Αφαιρείτε τη τάρτα από το φούρνο, την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, μέχρι να έλθει σχεδόν σε θερμοκρασία δωματίου. Την κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.