Υλικά συνταγής

5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
150 γρ. (1 φλ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 ml (¼ φλ.) ελαιόλαδο (+ λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού)
120 γρ. τριμμένο τυρί επιλογής σας (γραβιέρα ή φέτα)
300 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
220 γρ. καρότα, τριμμένα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
100 γρ. ζαμπόν επιλογής σας (χοιρινό ή γαλοπούλας), ψιλοκομμένο
αλάτι πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Λαδώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 20×30 εκ. περίπου και στρώνετε στη βάση του χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 170 βαθμούς στον αέρα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε με αυγογδάρτη τα αυγά, προσθέτετε το αλεύρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί επιλογή σας, τα τριμμένα κολοκυθάκια, καρότα, κρεμμύδι και το ζαμπόν, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε καλά.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ ή μέχρι να ψηθεί και ροδίσει καλά και από πάνω και από κάτω. Κάντε το πείραμα βυθίζοντας ένα καλαμάκι ή οδοντογλυφίδα στη πίτα σας και αν βγει στεγνό η πίτα σας είναι έτοιμη.