ΥΛΙΚΑ

1000 γρ.αλεύρι Ζυμωτό
10 γρ.νωπή μαγιά
1 κ.σ.αλάτι
650 mlνερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βαζουμε όλα τα υλικά εκτός του αλατιού σε ένα μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε καλά, για περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλάτι το οποίο έχουμε διαλύσει σε 3 κ.σ. νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.

Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα κουζίνας και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει η ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ή 3 κομμάτια και τα πλάθουμε σε καρβέλια.

Σκεπάζουμε τα καρβέλια και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.

Χαράζουμε τα καρβέλια και τα ψήνουμε στους 200°C για περίπου 50’.

Αφού ψηθούν τα ψωμιά, τα ψεκάζουμε με νερό για να αποκτήσουν ροδοκόκκινο γυαλιστερό χρώμα.