ΥΛΙΚΑ

400 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια
2 κουταλιές βούτυρο 
3 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές λευκό ξύδι
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές κάπαρη
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.

Όταν το νερό είναι έτοιμο προσθέτετε τα φρέσκα φασολάκια και τα βράζετε για 5-6 λεπτά.

Σουρώνετε τα φασολάκια και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός και να κρατήσουν το ζωντανό τους χρώμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτετε την μουστάρδα, το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα ανακατεύετε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ωραίο dressing.

Προσθέτετε στο μπολ τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέτετε το βούτυρο Lurpak μαζί με τα φασολάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά.

Μόλις τα φασολάκια είναι έτοιμα τα αποσύρετε από το τηγάνι και όπως είναι ζεστά τα βάζετε μέσα στο μπολ με το dressing και ανακατεύετε όλα τα υλικά πάρα πολύ καλά.

Σερβίρετε την σαλάτα σε ατομικά πορσελάνινα μπολ και πασπαλίζετε από πάνω το ψιλοκομμένο δυόσμο.