ΥΛΙΚΑ

150 γρ. αμύγδαλα σε σκόνη

150 γρ. ζάχαρη άχνη

260 γρ. ασπράδι αυγού

120 γρ. ζάχαρη

300 γρ. πουρές φρούτου

300 γρ. κουβερτούρα

50 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύεις την πούδρα του αμυγδάλου με τη ζάχαρη άχνη και τα 60 γρ. από το ασπράδι αυγού.

Σε μέτρια φωτιά σε τηγάνι ζεσταίνεις την ζάχαρη μέχρι να γίνει καραμέλα.

Κατόπιν χτυπάς τα 200 γρ. από το ασπράδι και προσθέτεις την καραμέλα.

Ανακατεύεις τα δύο μείγματα και κόβεις σε διάμετρο 3 έως 5 εκατοστά.

Αφήνεις να στεγνώσουν για μισή ώρα ώστε να κάνουν μία κρούστα και ψήνεις στους 160°C για 10 λεπτά.

Για τη γέμιση: Ζεσταίνεις τον πουρέ φρούτου και ανακατεύεις με τη σοκολάτα υγείας.

Προσθέτεις το βούτυρο. Βάζεις την κρέμα στο ψυγείο για να παγώσει και όταν είναι έτοιμη γεμίζεις τα μακαρόν.