Μικρά, νόστιμα, υγιεινά και κυρίως εύκολα τυροπιτάκια. Η συνταγή που πρέπει να γνωρίζει κάθε μανούλα, γιατί σίγουρα θα τα λατρέψουν τα μικρά παιδιά. Είναι ιδανικά και για κολατσιό στο σχολείο.    

Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει

2 φακελάκια ξερή μαγιά

1 ποτήρι νερό χλιαρό

1 ποτύρι γάλα φρέσκο χλιαρό

1 ποτύρι ηλιέλαιο

Αλάτι

Λίγη ζάχαρη  

Γέμιση

Τυρί της αρεσκείας σας σε ποσότητα που θέλετε ή οποιαδήποτε άλλη γέμιση 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό 2 αυγά πιπέρι  

Εκτέλεση

Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεται πρώτα τα υγρά το γάλα και το νερό και μέσα σε αυτά διαλύετε τη  μαγιά και λίγη ζάχαρη. Προσθέτετε το αλεύρι, το αλάτι και στο τέλος ρίχνετε το λάδι και ζυμώνετε καλά. Κατόπιν αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.  

Για τη γέμιση: Τρίβετε τη φέτα μέσα σε ένα μπολ, προσθέστε το γιαούρτι, το πιπέρι και τέλος τα αυγά και ανακατεύετε. Αφού είναι έτοιμη η ζύμη την χωρίζεται σε μικρές μπουκιές-μπαλίτσες, τις ανοίγεται και βάζετε μια κουταλιά γέμιση, την κλείνετε σαν πουγκάκι. Τα τοποθετείτε με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί που έχετε βάλει προηγουμένως ένα φύλλο λαδόκολλα. Τα ψήνετε στους 175 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά στον αέρα.