Υλικά

Κοφτό μακαρονάκι (500γρ.)
Χταπόδι (1200γρ. περίπου)
Κρεμμύδια χοντροκομμένα (6)
Ελαιόλαδο (1 φλιτζάνι)
Ντομάτα κονκασέ (φρέσκια ή έτοιμη) (500γρ.)
Σκόρδο (3 σκελίδες)
Δάφνη
Κανέλα (1 ξύλο)
Λευκό κρασί (1 φλιτζάνι)
Τοματοπελτέ (1 κ.σ.)
Νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Το βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά σε ελάχιστο νερό (περίπου ½ κούπα).

Κρατάμε το νερό στην άκρη.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Προσθέτουμε το χταπόδι, τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε τη δάφνη, τον τοματοπελτέ και την ντομάτα.

Προσθέτουμε το ζωμό του χταποδιού και νερό μέχρι να το καλύψει κι αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το χταπόδι.

Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, αλάτι, πιπέρι κι όσο νερό, ώστε να καλύψει τα υλικά κι αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο λέει η συσκευασία.