Υλικά

Έτοιμη ζύμη για πίτσα

1 κ.σ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας με ψιλοκομμένα ντοματάκια μέσα

1 κ.γ ζάχαρη

1 κ.σ ρίγανη/ θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

Νηστίσιμο τυρί

Ντοματάκια

Φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Ζέστανε το λάδι και σώταρε για 10 λεπτά το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά. Κλείσε την κατσαρόλα και άφησε το μείγμα να βράσει για 20 με 25 λεπτά.

Άνοιξε τη ζύμη σε ένα ταψί, άπλωσε τη σάλτσα, το τριμμένο τυρί και τα ντοματάκια, τελείωσε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και ψήσε την πίτσα μέχρι να δεις ότι έχει πάρει χρώμα η ζύμη και έχουν λιώσει τα τυριά.

Σέρβιρε με λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού και λίγο έξτρα τριμμένο τυρί.