Ψητά λαχανικά με φρέσκα μυρωδικά
Και μπαλσάμικο ξύδι
Υλικά για 4 μερίδες
2 μέτριες φλάσκες μελιτζάνες
4 μεγάλα κολοκυθάκια
4 πολύχρωμες πιπεριές
2 ξερά κρεμμύδια
3-4 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα ανάμεικτα φρέσκα αρωματικά
ελαιόλαδο
Βαλσαμικό Ξίδι
Κρέμα Βαλσαμικού
αλάτι
3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο για το σερβίρισμα
Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, καθαρίστε και βγάλτε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές. Κόψτε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια κάθετα σε λεπτές φέτες και τις πιπεριές σε τέταρτα. Καθαρίστε και κόψτε σε χοντρές φέτες τα κρεμμύδια.
Εκτέλεση
Βάλτε τα σε ένα ταψί, αλατίστε τα και ραντίστε τα με 100 ml ελαιόλαδο. Ψήστε τα λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C για 12 λεπτά.