Υλικά:

Για 1 κιλό χοιρινό κρέας (κομμάτι κατάλληλο για κατσαρόλα, χωρίς
κόκαλο) κομμένο σε 3-4 κομμάτια
3/4 – 1 κούπα ελαιόλαδο
10-12 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες
1 κούπα κόκκινο (ή ροζέ)
κρασί
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κλαδάκι φρέσκο
θυμάρι ( ή ένα κουταλάκι του γλυκού ξερό )
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.


Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τοποθετούμε τα κομμάτια του κρέατος στη χύτρα. Όταν θα ξεκολλήσουν μόνα τους (το δοκιμάζουμε αυτό χωρίς να τα τρυπάμε)
τα γυρίζουμε με ένα κουτάλι να τσιγαριστούν γύρω γύρω.

Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα σκόρδα, το θυμάρι το αλάτι και το πιπέρι. 


Μόλις αρχίσει να βράζει έντονα προσθέτουμε και τον χυμό πορτοκαλιού και κλείνουμε τη χύτρα.

Όταν ανυψωθεί η βαλβίδα χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία πιο χαμηλά απ’ ότι λένε οι οδηγίες της χύτρας και από ότι κάνουμε συνήθως. Εγώ επί παραδείγματι χαμηλώνω στο 3 (με μέγιστη διαβάθμιση το 9 στην κουζίνα
μου).

Αφήνουμε να μαγειρεύεται 15-20 λεπτά παραπάνω απ’ ότι λένε οι οδηγίες της χύτρας μας , γύρω στα 50 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα.

Με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε σε μικρότερες μερίδες το κρέας . Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται κι άλλο αλάτι ή πιπέρι κι αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι του.


Αφήνουμε να ηρεμήσει κανένα δεκάλεπτο και σερβίρουμε.