Υλικά

Για το Κέικ

200 gr. βούτυρο
150 gr. ζάχαρη
4 αυγά
270 gr. αλεύρι φαρίνα
5 μανταρίνια
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή κάψουλα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστείτε
200 gr. άχνη ζάχαρη
4 μανταρίνια

Οδηγίες

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο 180°C.

Χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

Καθαρίζουμε τα 4 μανταρίνια και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε το λευκό μέρος αφήνοντας μόνο τη φλούδα.

Αυτή η διαδικασία γίνεται πανεύκολα απλά ακολουθήστε την κίνηση όπως φιλετάρουμε το ψάρι.

Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες, στίκς, κατόπιν ψιλοκόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε τις φλούδες.

Την ποσότητα του μανταρινιού την καθορίζετε εσείς, εγω χρησιμοποίησα τις φλούδες από 4 μανταρίνια.

Προσθέτουμε στο αφράτο μειγμα της ζάχαρης τα αυγά ένα-ένα. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλάτι και τον χυμό από τα 4 μανταρίνια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το προσθέτουμε χωρισμένο σε 3 μέρη.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε φόρμα, όπου έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ή εχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά. Ψήνουμε το κέικ για περίπου 45 λεπτά στους 180°C.

Μόλις βγεί ζεστό από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το σιρόπι, το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής: Ανακατεύουμε 100 gr. άχνη με τον χυμό από 3 μανταρίνια.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά! Ανακατεύουμε την υπόλοιπη άχνη με 2 κουταλιές της σούπας χυμό μανταρινιού. Περιχύνουμε το κέικ και το αφήνουμε να στεγνώσει.

Το κέικ είναι πολύ πιο νόστιμο μετά από 1 ημέρα αλλά και όσο μένει.