Κρακεράκια σπιτικά ολικής αλέσεως
Ιδανικά για τα παιδιά σας
Υλικά για 35 μερίδες:
1 ¾ φλιτζανιoύ (245 γρ.) αλεύρι ολικής αλέσεως
1 ½ φλιτζάνι (210 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅓ φλιτζανιού (64 γρ.) ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ( 208 γρ.) νερό
Για το πασπάλισμα
αλάτι
σουσάμι
λιναρόσπορο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι ολικής αλέσεως, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Σχηματίζουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη όσο το δυνατόν πιο λεπτή γίνεται (το πολύ ½ εκατοστό). Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε τρύπες στην επιφάνεια της. Κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ζύμης και πασπαλίζουμε με αλάτι, σουσάμι και λιναρόσπορο.
Ψήνουμε για 15 έως 20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, ή μέχρι να γίνουν τραγανά και ροδίσουν ελαφρώς. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με το πόσο λεπτά είναι κράκερ μας. Όταν κρυώσουν, τα αφαιρούμε από το ταψί, και τα διατηρούμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί μπισκότων που κλείνει αεροστεγώς