Κουνουπίδι καπαμά από την Καλαμάτα
Ένα παραδοσιακό πιάτο, υγιεινό και νόστιμο
ΥΛΙΚΑ
1 κουνουπίδι περίπου 1,5 κιλό
4 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι λάδι
1 λεμόνι ζουμερό
2 ποτήρια νερό
2 κ.σ. πελτέ
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες και το κουνουπίδι σε μεγάλα κομμάτια. Χρησιμοποιούμε και το κοτσάνι όχι μόνο τις φουντίτσες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε το κουνουπίδι με τις πατάτες.
Όταν έχει πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι και το λεμόνι.
Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 20-30 λεπτά.